Авто пазар: Този Golf 4 има 1200 к.с. и струва 45 000 лв.

  • 6 снимки 6 снимки

11 Dec 2023

През годините силовият тунинг в България успя да се превърне от гаражно хоби занимание до една наистина професионална доработка на автомобили. Разбира се, всичко това важи, ако собственикът наистина е готов да се раздели със сериозна на пръв поглед сума, за да изпълни проекта си. Ето го и живото доказателство.

Този Volkswagen Golf 4 има VR6 двигател с турбокомпресор под предния си капак. В момента се продава като обявата във Facebook е пусната от Севлиево. Предлагаме повече информация директно от продавача (публикуваме текста без редакторска намеса):

"Колата е построена с каросерия на Golf Mk4 R32 с покрив от въглеродни влакна, калници и преден капак. Първоначално планираха да използват 1.8T редови четирицилиндров двигател, но преминаха към 3.0 L R30 VR6 с турбокомпресор. VR6 произвежда 1229 конски сили и 1167 Nm (860 lb-ft) въртящ момент при 2,4 бара (34,8 psi) и гориво E85, настроено от AME-Racing.

Той разполага с 3,2 L блок, 2,8 L манивела, разпределителни валове Don Octane, P-Motorsports всмукателни и изпускателни колектори, Garrett GTX4508R турбокомпресор и EMU Black ECU. Мощността преминава към четирите колела чрез трансмисия Mk5 R32, построена от Don Octane, и заден диференциал Haldex."

Вярно е, че описанието звучи малко "дървено" - като директен превод с Google Translate. Затова и не сме точно сигурни какъв е произходът на машината, но знаем, че тя струва 45 000 лева. Повече информация можете да откриете в оригиналната обява.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Лукс от Китай!