Бивш завод на BMW ще произвежда този убиец на Tesla

  • 2 снимки 2 снимки

22 Dec 2023

Позакъсалата руска автомобилна индустрия показа нов прототип. Московският политехнически университет представи возилото от снимките, което представлява компактен електрически автомобил с име Amber. Дизайнът на автомобила предизвика широк отзвук в социалните мрежи, като мнозина го описват като колата, която ще победи Fiat Multipla за титлата най-грозната кола в света.

Amber не е просто прототип. Машината трябва да влезе в производство през 2025 г. в завода Автотор в Калининград. Интересното е, че тази фабрика преди асемблираше коли от BMW, Ford, Kia и Hyundai. След изтеглянето на тези компании от руския пазар като резултат от старта на войната в Украйна, заводът е много по-слабо ангажиран.

Подробности за спецификациите на Amber, включително пробег, мощност и възможности за зареждане, предстои да бъдат официално публикувани. Критиците предполагат, че особеният дизайн на превозното средство може да произтича от използването на компоненти, вероятно произхождащи от различни съществуващи руски превозни средства. 

Някои хора дори спекулират, че някои от компонентите са с произход AliExpress, но това е теория, която не можем да потвърдим в момента. Според официалната информация обаче електродвигателите, батерията, инверторът и другите компоненти от задвижването са разработени и сглобени в Русия.

Лукс от Китай!