Това BMW 850i е било на Майкъл Джордан. Ръчка е и се продава

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

06 Jan 2024

V12 си е V12. Копринено гладка работа и изобилие от тяга, а тук дори в комбинация със 6-степенна ръчна кутия. Но, техниката на това BMW 850i не е толкова важна, колкото чие притежание е била колата – на Майкъл Джордан.

Легендарният баскетболист, бизнесмен и какво ли още не (“Space Jam”), го е купил ново през 1991 г. и го е карал до 1995 г., когато го взима сегашният му собственик. В момента колата е на 30 хил. мили, около 8 от които направени от Майкъл. Качено е за продажба в bringatrailer.com, търгът приключва след два дни (08.01.2023), а най-високото предложение към момента е 73 хил. долара.

Обратно към готиното купе, то е в Mauritius Blue металик и с яки 17-ки AC Schnitzer. Дело на немския тунер са и някои елементи по екстериора. Видимо автомобилът изглежда чудесно, така че вероятно бъдещият му трети собственик няма да съжалява.

Въпросът е на каква цена ще го придобие. Според вас колко е разумният таван за подобен екземпляр със „звездно“ минало? Споделете с нас, а също може да кликенте и на тази снимка долу, за да видите най-новата придобивка на Джордан.

Лукс от Китай!