Майкъл Джордан си купи Pininfarina Battista Targamerica

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки

03 Oct 2024

Сигурно си спомняте, че преди няколко месеца в Монтерей Pininfarina показа една доста специална Battista –Targamerica. Произведена в единствен екземпляр, при представянето италианците не казаха кой е колекционерът, за когото е предназначена. 

Сега става ясно, че това е баскетболната легенда и запален автомобилен колекционер Майкъл Джордан. Машината дори вече е доставена. Между другото, това не е първата Battista на Джордан, който очевидно харесва модела.

 

Една от екстрите, които “Въздушният” е поръчал, е напълно индивидуална и не се среща в нито една друга Pininfarina – държач за пури и хумидор (кутия за съхранение на пури) от стъкло и алуминий. Според компанията дори името Targamerica е избрано от Джордан – очевидно като препратка към типа каросерия и страната му.

Технически Targamerica не се различава от “обикновените” Battista – има 1927 к.с., 2300 Нм и 120-киловатчасова батерия. Както знаете, италианската кола технически е почти идентична с Rimac Nevera и се прави в завода на Rimac в Хърватия, като финалните детайли се довършван в завода на Pininfarina в Камбиано, Италия.

Джордан е известен car guy, като притежава цял куп забележителни коли, включително Hennessey Venom F5 роудстър, Bugatti Veyron Sang Noir, SLR McLaren, няколко Ferrari-та и още цял куп любопитни коли. Никой не знае колко точно струва Targamerica, но стандартната Battista се доставя срещу 2,2 млн. долара.

 

Най-достъпният пикап у нас?