Една от старите коли на Доналд Тръмп отива на търг

  • Галерия от 14 снимки с Lamborghini Diablo VT Roadster 1997 Галерия от 14 снимки с Lamborghini Diablo VT Roadster 1997

08 Jan 2024

В края на месеца на търг в Аризона, организиран от Barrett-Jackson's Scottsdale, ще бъде продадена една от старите коли на Доналд Тръмп. Тя е поръчана лично от него и произведена през 1997 г. с няколко неща, които ги няма при нито един друг екземпляр от този модел.

Става въпрос за Lamborghini Diablo VT Roadster, отличаващо се със син цвят Blu Le Mans. Той не се е предлагал за този модел, но от Lamborghini са били в добри отношения с американският бизнесмен и изпълняват желанието му. Дори слагат кръгла емблема от вътрешната страна на шофьорската врата с надпис Donald Trump 1997 Diablo. Интериорът също е тапициран в желаните цветове, които тук са черно и мръсно бяло.

Преди появата на фейслифта на Diablo VT са прозведени едва около 200 броя от хардтоп версията. Така че и без факта, че е притежавано от бившия президент на САЩ това Lamborghini е рядка находка.

Според аукционната къща Diablo-то на Доналд Тръмп е изминало до момента 39 970 км. Италианската суперкола от 90-те е в отлично състояние. Нейният 5,7-литров V12 двигател заводски осигурява 492 к.с. и 580 Нм, предавани към четирите колела в съотношение 47% отпред и 53% отзад. Скоростната кутия е 5-степенна механична, с която ускорението от 0 до 100 км/ч отнема малко над 4 секунди. Максималната скорост е на Diablo VT Roadster е 325 км/ч, а теглото е 1625 кг.

Не знаем точно кога Доналд Тръмп продава своето Diablo, но след него то е притежавано от още двама души. Аукционът на Barrett-Jackson's ще се проведе между 20 и 28 януари.

Още снимки може да разгледате в галерията най-горе.

Лукс от Китай!