VW вгражда чат бот в новите си коли


09 Jan 2024

Изложението CES започва тази седмица в Лас Вегас, а Volkswagen ще бъде там с някои доста интересни новини. Най-голямата от тях - ChatGPT ще бъде интегриран в съществуващия гласов асистент IDA на автомобилния производител и ще се предлага в няколко модела по-късно тази година.

В случай, че имате нужда от опресняване, ChatGPT е чат бот с изкуствен интелект, който, за добро или за лошо, се опитва да имитира човешки разговори. И понякога се опитва да ви продаде чисто нов автомобил за 1 долар, както стана ясно в последните седмици.

ChatGPT няма да замени фабричната система на VW. По-скоро ще служи като резервен помощник, когато IDA няма ясен отговор на даден въпрос. На теория това означава, че можете да зададете произволни въпроси на вашия нов ID.7, като разстоянието до Юпитер, и ChatGPT може да ви даде доста умен отговор. Казваме на теория, защото VW не предлага подробности за това колко ангажиращ може да бъде разговорът с бъдещата ви кола.

„Volkswagen винаги е демократизирал технологиите и ги е правил достъпни за мнозина“, казва Кай Грюниц, член на Управителния съвет на Volkswagen по техническо развитие. „Това просто е вкоренено в нашата ДНК. В резултат на това ние сме първият масов производител, който прави тази иновативна технология стандартна характеристика за превозни средства от компактния сегмент нагоре.“

Лукс от Китай!