Намериха телефон, паднал от самолета на Alaska Airlines


09 Jan 2024

Намериха телефон, паднал от най-известния пътнически самолет в света в последните дни – полет 1282 на Alaska Airlines. Куриозното е, че въпросният iPhone, паднал от 5 км височина, все още работи, дори дисплеят не е счупен. Смартфонът е собственост на пътник на борда на злополучния Boeing 737 MAX 9, който на 5 януари направи аварийно кацане на летище Портланд.

Човекът, намерил падналия на земята апарат, се казва Шонатан Бейтс (Seanathan Bates). Той твърди, че смартфонът работи, батерията му е наполовина заредена, а самолетният режим е активиран. Телефонът не бил заключен и последният отворен екран бил с електронен билет за вземане на багаж от полета на Alaska Airlines. От порта за зареждане стърчи скъсаният кабел на зарядното, който свидетелства за силата, с която телефонът е бил засмукан през отвора във фюзелажа.

След като намерил телефона, мъжът се свързал с диспечер от Националния съвет по безопасност на транспорта. Той му казал, че това е вторият смартфон, открит на земята след инцидента.

 

 

Лукс от Китай!