Обновеното Porsche Taycan ще бъде като изцяло ново поколение

  • Галерия с шест снимки от тестовете Галерия с шест снимки от тестовете

25 Jan 2024

Porsche обяви, че ще представи обновения Taycan през пролетта. Промените са толкова сериозни, че спокойно може да говорим за второ поколение на електрическата кола – както беше и при фейслифта на Cayenne.

 

Макар дизайнът на Taycan в голяма степен да изглежда запазен непроменен, то технически моделът е доста различен. Прототипите са изминали над 3,5 млн. км – доста повече, отколкото при обикновено освежаване на гамата. Включително в условия, каквито обикновено не допадат на електромобили – при температури под -40ºC във Финландия и над +50ºC в Калифорния.

Благодарение на това времето за зареждане в студено време е намалено наполовина, а поведението на сняг и лед е още по-добро.

 

Най-голямата промяна обаче е добавянето на нова версия, която вероятно ще носи означението Taycan GT. Тя ще има около 1000 к.с. и вече постигна време от 7:07,55 минути на “Ринга” – със 17 секунди по-добро от това на Model S Plaid и с едва три секунди изоставане от хиперколата Rimac Nevera.

Новият Taycan ще споделя някои общи технически решения с електрическия Macan, чийто дебют ще се състои по-късно днес (25 януари 2024).

 

Лукс от Китай!