Volvo представи най-ефективния си камион

  • 4 снимки 4 снимки

30 Jan 2024

Емблематичната гама камиони FH на Volvo се сдобива с нов член на семейството – Volvo FH Aero. С аеродинамичен дизайн и иновативни функции, FH Aero предлага енергийна ефективност от ново ниво, наличен в четири варианта, включително биогориво и наградената електрическа версия. С подобрена аеродинамика и нови технологии, като новата система за наблюдение с камери на Volvo, новият FH Aero може да намали с до 5 процента консумацията на енергия и емисиите.

„Новият Volvo FH Aero е нашият най-ефективен камион досега, като продължаваме да намаляваме емисиите CO2 на цялата ни продуктова гама“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks. „Това е най-добрия камион Volvo във всяко отношение – безопасен, с красив дизайн и превъзходно качество, камион за тежки превози на дълги разстояния, проектиран за успеха на нашите клиенти.“

Избран за Международен камион на годината за 2024 г., Volvo FH Electric ще се предлага и в новата версия Aero, енергийно-ефективно допълнение към вече широката гама електрически камиони Volvo. В допълнение към това Volvo FH16 се превръща в най-мощния камион в отрасъла с изцяло нов ефективен двигател с мощност от 780 к.с. за най-трудните задачи.

Независимо кое силово предаване избират клиентите – електрическо, газово или дизелово – всички варианти на новия FH Aero ще предлагат по-ниска консумация на енергия, по-дълъг пробег и превъзходно ниво на безопасност и изживяване при шофиране.

Новите модели камиони Aero ще бъдат пуснати постепенно на пазарите през 2024 – 2025 г. в четири версии – FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero с газово задвижване и FH16 Aero.

Лукс от Китай!