Наистина ли слагат десетки нови камери за скорост в София?


08 Feb 2024

Десетки медии съобщават, че Столична община и СДВР готвят монтирането на десетки нови камери за скорост в София. На някои места дори се посочват точните места, на които ще стоят камерите. За да сме съвсем точни, обаче, трябва да поясним, че информацията се базира на съобщение във Facebook на кмета Васил Терзиев, в което става въпрос единствено за начални разговори между Столична община и СДВР, а не за конкретно поставяне на камери. По-долу може да видите целия пост. В него Терзиев съобщава, че лично е поискал от СДВР по-сериозни мерки за пътна безопасност около училищата и детските градини в София.

По време на срещата с директора на СДВР гл. комисар Любомир Николов са били обсъдени конкретни мерки за намаляване на инцидентите: по-добро осветление на кръстовищата, повече неравности преди пешеходните пътеки, повече проверки във вечерните часове и системен контрол срещу гонките.

По отношение на местата с нови камери се казва, че е постигната договорка за поставяне на стационарни камери на критични места, нищо повече засега. Столичната община ще проектира и подготви поставянето на камерите, а СДВР ще осигури самите устройства. Не са посочени срокове.

Така че засега няма нищо конкретно за новите камери. Следим темата с интерес и ще ви информираме при развитие, но опитът ни показва, че досега подобни срещи не са водили до реални промени в контрола на скоростта в столицата.

 

Първото Revuelto в България!