Lancia потвърди спортна версия на новия Ypsilon


16 Feb 2024

Lancia направи голямото си завръщане в автомобилните среди с представянето на първия си нов модел от 13 години насам. Възроденият Ypsilon е изцяло електрически и споделя обща платформа с автомобили като Opel Corsa и Peugeot 208. От компанията вече потвърдиха, че ще изкарат и спортна версия.

Ypsilon HF ще се появи през 2025 година. HF е индексът, който италианците използваха за някои от най-спортните си модели в миналото. При новия електрически хечбек той ще донесе мощност от 240 к.с. и предно предаване. Може би не точно това, на което всички фенове на марката са се надявали, но все пак новината е определено добра.

Откъде ще дойде задвижването? Според ранни спекулации, говорим най-вероятно за електромотор от Abarth 600e, който беше показан за първи път само преди дни. Батерията най-вероятно ще е същата 52-кВтч, както и при останалите компактни електромобили на Stellantis.

Ускорение? Около 5,8 секунди от място до 100 км/ч. Твърде вероятно е максималната скорост да бъде ограничена на 160 км/ч, но така или иначе автомобилът е предвиден за друг тип употреба, а не за магистрални преходи с висока скорост.

Лукс от Китай!