Новият Subaru Crosstrek на цени от 72 700 лв. в България

  • 6 снимки 6 снимки

21 Feb 2024

В България вече може да се поръча четвъртото поколение на Subaru Crosstrek, модел, който доскоро беше известен в Европа като XV. Кросоувърът се предлага с три нива на оборудване Style, Style Extra и Premium в 9 различни цвята (включително три нови, ексклузивни само за този модел: Sun Blaze Pearl, Oasis Blue, Offshore Blue Metallic). Ориентировъчните цени, казват от Subaru, започват от 72 700 лева за ниво Style до 81 100 лева за ниво Premium (плюс 990 лева за боя перла или металик).

Промени под капака спрямо предходното поколение няма. Единствената възможност е 2-литров боксер (т.нар e-Boxer с меко хибридно допълнение), който работи със CVT и симетричното двойно предаване на Subaru. 

e-Boxer има 2-литров хоризонтално разположен четирицилиндров двигател с директно впръскване, комбиниран с електрически мотор в специално модифицираната трансмисия Lineartronic. Хибридната задвижваща система спомага за реализирането на още по-нисък център на тежестта и по-добре балансирано разпределение на теглото.

Системата e-Boxer регулира съотношението на разпределение на мощността между двигателя с вътрешно горене и електрическия мотор, за да съответства на условията на шофиране, като превключва между три режима на шофиране: Engine driving (Задвижване с двигателя), EV driving (Електрическо задвижване) и Motor Assist driving (Задвижване с подпомагащ електрически мотор).

Най-сериозните промени при новия Crosstrek са в интериора, където се е появил 11,6-инчов сензорен екран, същия като във WRX и Levorg, които не се предлагат на нашия пазар. Сензорният екран е погълнал бутоните за климатика, но пък аналоговите уреди зад волана са запазени.

Лукс от Китай!