Нова технология на Volvo ще предупреждава шофьорите за инциденти


01 Mar 2024

Вие шофирате по криволичещ извънградски път. Невъзможно е да видите отвъд пътя пред вас. Изведнъж вашият Volvo автомобил ви предупреждава: напред е станал инцидент. Докато спокойно намалявате скоростта и взимате следващия завой, виждате катастрофирал автомобил във вашата лента. Благодарение на предупреждението, бяхте подготвени и имахте възможност да реагирате.

Volvo въвежда още една пионерска функция за свързана безопасност: за първи път автомобилите могат да предупреждават водачите за инциденти напред директно, използвайки данни в реално време от център за управление на трафика. Тя ще бъде налична в съвместими автомобили Volvo в Европа, като се започне от Дания.

С цел да се помогне на водачите да избегнат сблъсъци и задръстванията, причинени от инцидент напред, функцията е проектирана да предупреждава незабавно водача за пътнотранспортно произшествие на няколкостотин метра пред него. Данните за местоположението се предоставят от националните пътни власти и съвместими автомобили, които споделят с останалите Volvo автомобили.

Лукс от Китай!