Винкелите цъфнаха пред Народното събрание (Видео)

  • Снимки и видео: DizzyRiders.bg Снимки и видео: DizzyRiders.bg

01 Mar 2024

Космическата технология с вкопани винкели, използвана в последния ремонт на ремонта на жълтите павета в центъра на София, се оказа (не)очакван провал. Хвърлените за пореден пъти милиони левове не дадоха желания резултат, като и този път ремонтът не издържа дори година.

По-лошото в случая е, че металните профили, служещи уж за укрепване на иначе грешно (!) наредените жълти павета, вече се виждат и са опасни за преминаващите над тях автомобили.

Целият участък от кръстовището пред Софийския университет до сградата на БАН е с пропаднали на павета. В образуваните дупки стърчат въпросните винкели, които скоро ще започнат да режат гуми.

Въпрос на време е отново да станем свидетели на N-ти ремонт на историческите жълти павета, при това само в частта им пред Народното събрание, където беше „мега проектът“.

Също толкова зле, но поне без винкел технологията на NASA, е настилката и по останалата зона с жълти павета в центъра на столицата.

Повече от нелепо е мнението на „експерти“, че пропаданията на жълтите павета се дължи от прекомерното спиране на автомобилите.

По тези павета е минал немският Вермахт по пътя си към Гърция и Югославия, а в годините след 9 септември 1944-та ежегодно е минавала тежка верижна техника за традиционния военен парад на Гергьовден.

И по времето на Царство България и при НРБ емблематичният център с жълтите павета, подарени ни от Виена, винаги е бил в отлично състояние.

Лукс от Китай!