BMW ще изгради софтуерен център в Клуж


05 Mar 2024

BMW и NTT DATA Румъния подписаха споразумение за създаване на съвместно предприятие в северната ни съседка. По този начин немският производител продължава да разширява глобалната си мрежа за своите корпоративни IT решения и си осигурява таланти и опит в софтуерния сектор. Изпълнението на споразумението подлежи на преглед и одобрение от отговорните органи.

Съвместното предприятие се възползва от дългогодишния опит на NTT DATA в областта на гъвкавото разработване на софтуер и отличната му свързаност в румънския IT сектор. Новата локация в Румъния има за цел да подпомогне корпоративните IT разработки на BMW в Европа и да насърчи IT проекти и иновации в областта на производството, развойната дейност, човешките ресурси, продажбите и BMW Financial Services.

Съвместното предприятие ще бъде създадено в Клуж-Напока (Клаузенбург) в Румъния. Университетският град предлага силна иновационна екосистема със стабилно предприемачество, стартиращи фирми и голям брой таланти в технологичния сектор. Това създава висок потенциал за дългосрочен растеж на съвместното предприятие. Очаква се съвместното предприятие да наеме около 250 софтуерни разработчици до края на 2024 г. Целта е до 2027 г. да има четирицифрен брой служители.

Лукс от Китай!