Renault се похвали с 50 000 чакащи за новия електромобил 5


06 Mar 2024

Показаният по време на автомобилното изложение в Женева възроден автомобил Renault 5 изглежда се радва на доста сериозен първоначален интерес от потенциални клиенти. Фабрис Камболив, един от директорите на френската марка, се похвали пред Automotive News, че Renault вече има над 50 000 чакащи за новия модел.

Тези, които са афиширали интереса си онлайн, ще могат да преминат към поръчка на автомобил през май месец. Renault планира да започне производството през лятото, а първите бройки ще пристигнат при новите си собственици през септември и октовмри.

Една от задачите, които от фирмата си поставят, е да убедят собствениците на Zoe да преминат към неговия наследник. За тези, които към момента не са собственици на електрически автомобил, Renault ще промотира новата "петица" като електрическа алтернатива на Clio, който пък в последните месеци е вторият най-добре продаван малък автомобил в Европа.

Renault 5 ще се предлага с един електромотор с мощност 94 к.с., 121 к.с. или 148 к.с., а клиентите ще имат избор между 40 кВтч батерия или по-голям пакет от 52 кВтч, който осигурява пробег с едно зареждане до 400 км. Зареждането на бързи станции става с мощност до 50 или 100 кВ в зависимост от избраната батерия. Новото Renault 5 също така разполага с технология за предаване на електрическа енергия към мрежата (V2G).

Лукс от Китай!