Бъдещето на BMW M3 - и ток, и битурбо бензин


08 Mar 2024

BMW е в процес на електрифициранe на цялата си моделна гама. Следователно е безопасно да се предположи, че M3, може би най-популярният спортен автомобил на марката, ще загуби своя двигател с вътрешно горене рано или късно. Това изглежда е бил планът неотдавна, но сега информация от BMW Blog, цитирана от Motor1.com, разказва за някои промени зад кулисите. Съобщава се, че нов M3 с ДВГ ще се появи и ще съществува заедно с електрически модел.

В статията на BMW Blog можем да открием много интересни подробности. Твърди се, че електрическият и горивният M3 няма да споделят платформа. Казва се, че купето M4 пък ще бъде само електрическо. С други думи, седанът може да е единствената опция за тези, които искат редови шестцилиндров двигател.

Планът, разказва още BMW Blog, е да се използва настоящият 3-литров S58 двигател за следващата кола, тъй като той все още ще отговаря на изискванията за вредни емисии. Това означава изходна мощност от около и малко над 500 к.с., но е много малко вероятно новата кола да има ръчна скоростна кутия.

Лукс от Китай!