Готвят електрическа версия и на Range Rover Sport

  • Моделът на снимките е стандартният RR Sport в плъгин хибриден вариант Моделът на снимките е стандартният RR Sport в плъгин хибриден вариант
  • Детайлите нататък в галерията са първите тийзъри на класическия електрически Range Rover EV Детайлите нататък в галерията са първите тийзъри на класическия електрически Range Rover EV

10 Mar 2024

Range Rover е едно от последните места на света, където може да срещнете голям V8 в съчетание с могъщи офроуд възможности. Но и тази крепост е на път да падне. Range Rover отдавна обяви, че разработва изцяло електрически модел, като сега това беше потвърдено и за варианта Sport. Последният ще се появи още тази година.

 

Така до 2026 г. Land Rover предвижда да има общо четири изцяло електрически коли – всъщност четири Range Rover-а – стандартен, Sport, Evoque и Velar. Засега знаем само, че двата големи модела ще стъпват на платформата MLA и ще са сравними по мощност и динамика с върховите бензинови осмаци. Зареждането ще е сред най-бързите в индустрията (вероятно с мощности до 270 кВт), благодарение на 800-волтовата архитектура.

 

Големият електромобил вече има 16 хиляди заявки с платено капаро, без някой от тези хора да е виждал колата. Технически не знаем почти нищо за нея, освен, че ще предлага дълбочината на газене от 85 см.

 

Лукс от Китай!