Audi показа обновеното A3 с нов кросоувър вариант allstreet

  • На снимките е новият вариант A3 allstreet, който е с 30 мм по-висок от стандартния хеч На снимките е новият вариант A3 allstreet, който е с 30 мм по-висок от стандартния хеч

12 Mar 2024

Audi представи обновеното A3 – компактният хеч идва също във формат седан и за първи път като кросоувър (A3 allstreet). Дизайнът е леко осъвременен, като впечатление прави затъмнената емблема и по-голямата предна решетка. Новите матрични диодни фарове дебютират в A3 с четири различни дизайна на дневните светлини. Версията allstreet ще бъде с 30 мм по-високо окачване.

Промени при задвижващите системи няма да има. Базовите варианти идват с 1,5-литров бензинов или дизелов двигател, и двата с по 150 к.с. По-късно към гамата ще се добавят 2-литровите варианти и плъгин хибрид.

Доста любопитно е, че на някои пазари Audi ще експериментира с абонаментни услуги. Това означава, че колата ще идва с по-ниска цена, но оборудвана с доста екстри, за които обикновено плащаме по-висока. Те, обаче, ще бъдат заключени и ще могат да се използват от клиентите срещу абонаментна такса за месец, например.

Все още не е ясно колко точно ще струва, но сред заключените екстри ще бъдат асистентът за автоматично включване на дългите светлини, адаптивният круиз контрол, двузоновият климатик и интеграцията на смартфон. Ясна е обаче цената на новия A3 allstreet - от 37 500 евро за версията 35 TFSI със 150 к.с. и 7-степенен S tronic.

 

Лукс от Китай!