Volvo работи по технология за 30% по-бързо зареждане на електромобили


13 Mar 2024

Volvo обяви, че ще си сътрудничи с Breathe Battery Technologies (Breathe), като става първата автомобилна компания, която ще има достъп до най-новата версия на патентован интелигентен софтуер за зареждане с помощта на алгоритъм. Breathe е старт-ъп компания, която разработва софтуер за управление на батерии с цел да допринесе за по-бързо, по-добро и по-устойчиво електрифициране.

От шведската компания казват, че ще внедрят новата технология в изцяло електрическите си автомобили от ново поколение. Целта е да се намали драстично времето за зареждане на батерията от 10 до 80 процента, като подобрението на този показател се очаква да бъде в рамките на до 30 процента. Подобренията във времето за зареждане ще продължат през целия жизнен цикъл на батерията, без това да влияе на нейното състояние.

„Инвестицията и търговското партньорство с Breathe ни помагат да се справим с обичайна болка за клиентите на електрически автомобили и правят зареждането ни още по-конкурентноспособно“, казва Ан-Софи Екберг, главен изпълнителен директор на Volvo Cars Tech Fund. „По-бързите времена за зареждане, в диапазона, в който клиентите обикновено зареждат бързо, представляват голяма крачка в правилната посока, докато продължаваме да стимулираме електрическата мобилност и да я правим достъпна за повече хора.“

Лукс от Китай!