Има ли кой да купи непродаваемата колекция на един архитект?

  • Галерия от 12 снимки с колекцията The Toys for Boys Галерия от 12 снимки с колекцията The Toys for Boys

19 Mar 2024

Когато чуете за колекция вероятно си представяте голям гараж или помещение, стерилна обстановка, скрито осветление, контролиран климат и разбира се уникални автомобили в перфектно състояние. Е тази колекция тук е малко по-различна. Но пък се продава. Въпреки че казват, че е непродаваема, заради условието да купите всичко накуп.

А накуп означава шест Porsche-та 911, мощен влекач и специализирано ремарке. Това е сбъднатата мечта на австрийския архитект Александър Серда, който като дете си е играл с дървен автовоз с три колички. И като малък е искал един ден да има истински автовоз, пълен с красиви коли.

Той постига детската си мечта преди пет години. Тогава успява да купи и последното Porsche, липсата на което го отказва да участва във Фестивала на скоростта Гудууд през 2018 г., когато Porsche празвнува своя 70-годишен юбилей.

В последните пет години шесте Porsche-та са съхранявани в гараж и въпреки че не са карани са получавали необходимите обслужвания. Всички коли имат минималет фабричен пробег и едва през януари 2024 г. са изкарани за фотосесия във Виена, разбира се качени на автовоза.

Архтектът иска да продаде своята колекция заедно с влекача и ремаркето, които съответно са MAN TGX и Rolfo. Не се продават по отделно, което ще бъде лесна задача и ще може да си върне инвестицията, било то на плюс или на минус.

Шесте коли са Porsche 911.2 GT3 Clubsport (2018), Porsche 911 R (2016), което е едно от само 991 произведени, Porsche 911.2 GT3 Touring (2018), Porsche 911.2 GT3 RS Weissach (2019), състезателно Porsche 991.2 GT3 Cup (2018) и също пистово 991 GT3 R Carbon (2018).

В галерията най-горе може да видите всички Porsche-та, снимани по отделно. От два месеца безрезултатно британска автокъща се опитва да продаде колекцията на австрийския архитект, но не разкрива цената, която се търси. Ако ви се чете още на тема Porsche колекция, може да видите и ТОВА.

Лукс от Китай!