Варна: Това ли е първият Ford GT в България?

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

19 Mar 2024

Не знаем дали това е първият Ford GT у нас, защото попадаме на различни данни за още между един и три екземпляра. Със сигурност обаче знаем, че суперколата на Ford е доста рядко срещана в Европа, особено в източните части на континента. И тази тук вече е в България.

Регистрирана е във Варна, като снимките са от профила py_automotive в Instagram. Регистрационният номер В СОВYХ5 ни кара да предположим, че колата е част от колекцията на същия човек, който притежава единствената у нас Dallara Stradale. Самата тя е с номер В СОВYХ4. От нашите приятели от Bulgarian Registry знаем също, че въпросният колекционер има в гаража си и Aventador SVJ Roadster с регистрационен номер B COBYX1.

 

Връщаме се на американския GT. Бижуто е от второто поколение на модела, който идейно наследява класическия GT40 от 60-те. Това поколение спря да се произвежда в края на 2022 г., като на света има едва 1350 екземпляра. Задвижването е поверено на 3,5-литров туин турбо V6, който в различните версии произвежда до 711 к.с. Трудно е да се каже колко струва конкретният екземпляр, пристигнал в България, но в mobile.de цените на добре запазени GT надхвърлят милион евро.

Източници: py_automotive, Emotion on wheels

Лукс от Китай!