VW представи най-мощния ID.Buzz – версията GTX идва с 340 коня

  • Галерия с десет снимки Галерия с десет снимки

21 Mar 2024

VW представи най-мощната версия на своя електрически бус ID.Buzz. Моделът GTX идва с 340 к.с., като техниката практически е идентична с тази в ID.7 GTX.

 

Бързият ван стандартно идва с двойно предаване. Ако изберете късата база ще разчитате на 79-киловатчасова батерия, докато дългата може да се поръча с 86-киловатчасова (използваем капацитет). По-малката батерия поддържа зареждане с до 185 кВт, а голямата – до 200 кВт – съответно зареждането на бърза станция от 10 до 80% отнема между 25 и 30 минути. И в двата случая ускорението до 100 км/ч се случва за 6,5 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 160 км/ч.

Външно може да различите най-потентния Buzz по новата решетка и 19-инчовите джанти. Ако живеете в страна с по-малко дупки може да поръчате и супер стилните опционални 21-инчови. Червеният цвят на буса от снимките също е уникален за модела и се казва “черешово червено” (Cherry Red).

В интериора получавате спортни седалки, малко по-голям сензорен екран (12,9 срещу 12,0 инча при стандартния модел), опционален хедъп дисплей. Панорамният покрив е най-големият в гамата на Volkswagen.

Лукс от Китай!