В София тръгва 'премиум' таксиметрова услуга

  • 5 снимки 5 снимки

28 Mar 2024

Volt е името на нова таксиметрова услуга в София. Създателите ѝ я описват като премиум такси за столицата ни. Volt е резултат от партньорство между УниКредит Лизинг, М Кар София и група инвеститори, които застават зад иновативния проект. Със своите премиум хибридни BMW автомобили Серия 5, Volt обещава на бъдещите си клиенти достъпен лукс и комфорт.

Новата услуга е създадена от Огнян Попов и Юлиян Мавродиев, които определят своя клиент като "успешния човек". Това са жителите и гостите на града, които оценяват качествена услуга на добра цена, както и корпоративни клиенти, които искат да гарантират едно комфортно и изключително пътуване за своите служители и клиенти. Стремежът им е да предоставят на пътниците неповторимо преживяване, а не просто такси услуга.

Шофьорите на Volt винаги са в униформа и отварят всеки път вратата за своите клиенти, а в купетата на автомобилите винаги има комплимент вода и премиум списания за пътуващите, както и луксозен парфюм. Пътниците могат да персонализират своето пътуване още по време на поръчка през мобилното приложение на Volt, например да заявят конкретно радио или да посочат пътуване в максимална тишина и без разговор с шофьора, или да бъдат посрещнати в купе, което е затоплено или по-студено, в зависимост от личните предпочитания. Тези и много други екстри имат за цел да отговорят на изискванията на конкретна аудитория в столицата, като по този начин компанията не се конкурира с вече наличните такси компании от масов характер.

Първоначалните планове на Volt включват стартиране с над 200 премиум хибридни и електрически автомобили, а дългосрочната цел е да достигнат до 400 автомобила. С поставянето на максимален брой автомобили, компанията има за цел запазване на контрола върху качеството и ексклузивността на услугата, както и максимално много работа за своите шофьори.

Лукс от Китай!