Летище София пусна директни полети до Финландия, Латвия и други


28 Mar 2024

Операторът на летище София обяви старта на лятното разписание на столичния аеропорт, което влиза в сила от 31 март. За първи път от летище София ще има директни полети до Рига. Авиокомпания Air Baltic ще започне да лети до столицата на Латвия на 2 май. Полетите са три пъти в седмицата – вторник, четвъртък и събота.

От 3 юни още една нова авиокомпания Norwegian Air International започва да лети от София. Тя ще изпълнява полети до столицата на Финландия, Хелзинки, два пъти в седмицата – понеделник и петък. От 1 юни до 28 септември Ryanair ще изпълнява редовни полети до популярния гръцкия остров Скиатос. Те ще бъдат всяка неделя. Редовните полети превозвачът ще изпълнява и до Бристол всяка сряда и неделя.

И това лято от летище София ще оперират голям брой чартърни полети до популярни дестинации като Анталия, Бодрум, Невшехир, Кайро, Хургада, Шарм ел Шейх , Катания, Олбия, Джерба, Санторини, Енфида и др. Интересно ново предложение е и турския курорт Газипаша.

През летните месеци тази година oт летище София ще има полети до 78 редовни и 28 чартърни дестинации, които ще се изпълняват от над 30 редовни и чартърни авиокомпании. Много от тях са планирали увеличение на броя на полетите от летище София до вече съществуващи дестинации.

Първородната Godzilla!