Керхер ще подкрепи инициативата „Чешмите в България“

  • 3 снимки 3 снимки

29 Mar 2024

Немската компания продължава и през настоящата година локална кампания под надслов „Чиста вода от Керхер“. Тя цели да акцентира  върху важността от намаляването на пластмаса за еднократна употреба  и същевременно да повиши информираността за ултрафилтрацията на питейна вода и нейните ползи. Всеки човек, който заяви, че се отказва от пластмасата за еднократна употреба с регистрация на karchershop.bg ще може да вземе безплатно бутилка за многократна употреба от тритан в избран Керхер център в страната. Хората ще могат да използват бутилките за ежедневните си нужди, ще повишат качеството си на живот, като в същото време ще елиминират използването на ненужни количества пластмасата, а и ще пестят пари.

На всеки 1000 отказали се от използването на еднократна пластмаса, Керхер ще почиства по една обществена чешма съвместно с инициативата на Zero Waste Sofia - „Чешмите в България“.

„Като компания, насочила се към устойчиво развитие и предлагаща иновации във всяка една сфера на почистването, ние в Керхер съзнаваме, че всяка една пластмасова бутилка за еднократна употреба може да се превърне в бъдеща заплаха за природата. За Керхер е важно да предлага иновации за чистота във всяко едно направление. Пречистването на водата е един от фокусите на компанията и изследователския център през последните 30 години. Ето защо нашите клиенти могат да разчитат на нашата консултация и експертиза, за да ги посъветваме за най-доброто решение за чиста питейна вода в техния дом, вила, офис или обществена сграда“, сподели Мартин Василев, управител на Керхер.

DECATHLON Витоша е новата локация в София, на която безплатно може да се консумира вода, пречистена с ултрафилтрация от WPD диспенсър на Керхер. „За нас като най-голямата верига за спортни стоки в света преминаването към устойчивото бъдеще е ключов елемент от стратегията ни. Задачата ни е да развиваме все повече елементи от кръговата икономика като предлагане на продукти Втори живот, възможност за обратно изкупуване на велосипеди, сервиз и поправка на спортна екипировка, за да могат потребителите максимално да удължат живота ѝ. DECATHLON и Керхер имат много общо в своята визия за устойчивото развитие на планетата ни и затова се включваме в кампанията, която цели да обърне внимание за рисковете от използване на бутилките за еднократна употреба. Сигурни сме, че нашите потребители ще се радват на възможността да напълнят бутилката си за многократна употреба с вода, пречистена с ултрафилтрация от WPD машината, инсталирана в DECATHLON Витоша, а скоро и в други наши магазини.“, заяви Кристина Момчилова, специалист устойчиво развитие и кръгова икономика в DECATHLON България.

Sofia Ring Mall продължава да бъде партньор на кампанията и всички желаещи могат да се възползват от свободно достъпния диспенсър за вода WPD на последния етаж в обекта. „За нас като един от най-големите търговски центрове в страната е важно да показваме и подкрепяме социалната отговорност. В лицето на екипа на Керхер намираме партньори и съмишленици и сме щастливи да бъдем първият търговски обект, подкрепил каузата „Чиста вода от Керхер““, сподели Силвия Чапарова-Алексиева, търговски и маркетинг директор на Sofia Ring Mall.

Екипът на Керхер подкрепи партньорството с „Чешмите в България“ като вече реализира напълно безвъзмездно почистване на две чешми в район Слатина, Столична община – чешмите на пазарите „Ситняково“ и „Слатина“, с което отбеляза Световния ден на водата 22 март 2024 г. През миналата година кампанията „Чиста вода от Керхер“ подкрепяше каузата на „Капачки за бъдеще“, над 400 човека се включиха в каузата и предадоха капачките си в магазините на Керхер.

Еднократните пластмасови бутилки са  главен замърсител на околната среда. Системите за охлаждане на бутилирана вода също често са нехигиенични. Разходите за производство, транспорт, почистване, персонал за обработка и съхранение, както и отпадъците от алтернативно използваеми бутилки са високи и често абсурдни. За разлика от тях, диспенсърите за вода Керхер работят хигиенично, ефикасно и устойчиво. Нашите иновативни, надеждни и лесни за поддръжка системи за пречистване на водата са  приложими навсякъде, където наличната вода е неподходяща за пиене. По всяко време, директно и в почти неограничени количества. Разполагаме и с модели, които работят независимо, без външни източници на захранване и без електроника или помпа.

Потребителите имат възможността да се възползват от функциите на диспенсъра WPD в Sofia Ring Mall, Декатлон Витоша и всички Керхер центрове в страната. Компанията предоставя безплатна бутилка за многократна употреба от тритан при предварителна регистрация на karchershop.bg. С това Керхер продължава да развива своите цели към устойчиво бъдеще. Повече за кампанията, уредите и обектите на Керхер можете да видите тук: www.karcher.bg

 

Продуктова информация

Специалистът в почистваща техника и питейна вода Керхер представя гамата уреди за филтриране на вода WPD. Произведени на модулен принцип, уредите могат да бъдат конфигурирани индивидуално спрямо броя на потребителите, типа вода, цвят на машината, обхват на филтрация и място на инсталация – върху плот или със собствена поставка. Това позволява на уредите за филтриране на вода да се адаптират към различните изисквания на клиентите, локации за инсталиране и бюджети.

Уредите за пречистване на вода с постоянна връзка към водопровода произвеждат различни типове филтрирана питейна вода – стайна температура, охладена, с различна степен на газираност или гореща. В моделите от по-висок клас може да се контролира интензитета на CO2, а водата може да се подава в точно определени количества от 0.2 литра за чаши, до 0,5 литра или 1 литър за бутилки, които лесно се побират в зоната за наливане, благодарение на 30 см височина  между поставката и дозатора.

Независимо дали е избрана опцията за поставяне върху плот или свободностоящата стойка, изчистеният дизайн на уредите WPD прави важните елементи по тях лесно разпознаваеми. В допълнение, предните панели могат да бъдат индивидуализирани например с логото на дадена компания. В базовия модел потребителят борави интуитивно с бутоните с икони, но в машините с повече функции многоцветен дисплей показва настройки като темппературата на топлата вода. Друга визуална характеристика е LED лентата вградена в диспенсъра, която показва вида избрана вода в съответния и цвят.

Всички диспенсъри за вода WPD 50 са оборудвани с комбиниран Hy-Pure-Plus-Филтър, който подобрява вкуса на водата и премахва вируси, бактерии и микроорганизми. Диспенсърите WPD 200 могат да бъдат надградени до многостепенна филтърна система, състояща се от Active-Pure-Filter с активен въглен, който премахва хлор и замърсители от водата и Hy-Protect ултрафилтър за премахване на вируси, бактерии и микроорганизми. С Advance моделите потребителите получават патентованата система за термична дезинфекция на Karcher. Тя редовно и автоматично дезинфекцира с гореща вода всички тръби, модула за отопление и охлаждане, ултрафилтъра и изпускателния клапан в машината. Концепцията за хигиена на диспенсърите за вода Kерхер се допълва от гладки повърхности, които са особено лесни за поддръжка.

Първородната Godzilla!