Renault Zoe слезе от поточните линии


01 Apr 2024

Един от автомобилите, които станаха нещо като емблема на прехода към електрическа мобилност, вече е в историята. След над 420 000 произведени и продадени бройки, Renault Zoe слезе от поточните линии в края на март. Всъщност, поръчки за електромобила се приемаха до края на миналата година, а в последните седмици французите разпродаваха произведените бройки.

За Zoe си говорихме съвсем наскоро, когато ви разказахме всичко, което трябва да знаете за модела. Според различни чужди издания, а и според нас, краят на производството на модела идва преждевременно, тъй като автомобилът все още е конкурентен на далеч по-модерните си съперници на пазара. Да, може би не е толкова шик, колкото Peugeot e-208, например, но не всеки търси модни икони на автомобилния пазар.

Защо обаче Renault сложи края на Zoe? Отговорът е прост - изцяло новият наследник е готов и носи името 5. Възроденият градски автомобил се завърна 52 години след оригинала и предлага атрактивен дизайн в комплект с 40 или 52 кВтч батерия.

Лукс от Китай!