ВИДЕО: Деймън Хил кара Ferrari 250 GTO, сякаш го е откраднал


05 Apr 2024

Ако се направи реалистична класация за най-яко автомобилно (защо не и по принцип) видео в YouTube, имам поне две предложения за първото място. И двете са с класически Ferrari-та, и двете с пилоти от Формула 1 зад волана. За едното съм писал в Dizzy поне два пъти. Това са култовите кадри с управляваното от Жак-Анри Лафит Ferrari F40 LM, което буквално трещи и реве на пистата „Мас дю Кло“. Видеото е заснето на 26 декември 1992 г., за френското предаване “Turbo”. Ако не сте го гледали, даже ви завиждам. Пускайте със звук!

Другото е споменатото в заглавието. То е от 1999 г. и представлява онборд видео от кокпита на Ferrari 250 GTO, карано от световният шампион за 1996 г. Деймън Хил. Събитието е Goodwood Revival (снимката горе е от същото събитие, но през 2022-ра), където британецът прави недвусмислена демонстрация на това, за какво е създаден първоначално този автомобил, преди с времето цените на модела да подминат 50-те млн. евро… 

Дотук с думите, насладете се на музиката на 3-литровия атмосферен Ferrari V12 и на уменията и хъса на Хил. Приятно гледане и слушане! 

Лукс от Китай!