Статистиката за загинали при ПТП в Русия е стряскаща


05 Apr 2024

Министерството на вътрешните работи на Русия публикува официалната статистика за загинали и ранени при пътнотранспортни произшествия за 2023 г. Подобно на резултатите за жертвите на пътя през миналата година в България и тези в Руската федерация са обявени като „намаляващи“.

Действителността обаче е стряскаща. Над 14,5 хиляди души са загинали при пътни инциденти в Русия. Това е увеличение с 4,5% спрямо 2022 г., когато в катастрофи 14 хиляди губят живота си.

Президентът Владимир Путин лично съобщи черната статистика, като допълни, че ранените при ПТП за миналата година са 166,5 хиляди души.

Путин каза пред местното МВР, че трябва да се подобри пътната безопасност. И че очаква от полицията да въведе съвременни технологии и методи за управление на трафика.

В България всяка година 1 човек от 12 000 граждани на страната губи живота си на пътя. В Русия на 10 000 души има 1 загинал в катастрофа. Както знаем България е на 1-во място в Европейския съюз по брой загинали на 1 милион души, а най-безопасните страни са Дания и Швеция.

Лукс от Китай!