Geely стъпва в България с този компактен кросоувър

  • 2 снимки 2 снимки

10 Apr 2024

Китайският автомобилен производител Geely ще стъпи официално на родна земя. За това съобщават няколко български медии, позовавайки се на информация от самата компания. В момента текат преговори с партньори от българска страна, а проектът е ръководен от словенската фирма SEEAG. 

Дебютът на Geely в страна ни ще стане чрез компактния кросоувър Coolray. Задвижването на модела е поверено на 1,5-литров турбо мотор с максимална мощност от 172 к.с., които достигат само предните колела. В Европа, включително и в България, Coolray ще се продава само в един ниво на оборудване, което ще има богата стандартна екипировка. 

Засега няма обявени цени за България, но според Automedia моделът струва около 55 000 лева в съседните Сърбия и Румъния. Подобна стартова цена може да се очаква и у нас. 

Почти успоредно с Geely в България ще пристигне и друг китайски бранд - Lynk & Co. Първият представител на този бранд на родна земя ще бъде 01. Интересно е да се спомене, че кросоувърът вече се продава у нас от Мото-Пфое под формата на употребявани автомобили с нисък пробег.

Лукс от Китай!