Новият Citroen C3 влиза в продажба на цени от 14 990 евро

  • 14 снимки 14 снимки

11 Apr 2024

Citroen обновява изцяло моделната палитра на своя бестселър, продаден в над 1,5 милиона екземпляра на европейския пазар от 2016 година насам. Емблематичният за марката модел C3 се радва на голям интерес и успех сред потребителите и до днес, като графиката на продажбите му продължава на стабилни нива през целия му жизнен цикъл.

Новият С3 внася наистина свежа и различна нотка сред хечбек моделите с бензинов двигател в В сегмента на пазара.  Иновативен, модерен и интелигентен, той бележи подобрение в сравнение с предходното поколение във всяко отношение. Създаден преди всичко, за да отговори на нуждите и предпочитанията на широката потребителска аудитория, новият модел е модерно и достъпно решение, което предлага разнообразни възможности, адаптирани към конкретните изисквания на клиента по отношение на задвижването.

В новия C3 всичко е проектирано с основната цел да осигури лекота, простота и удобство за собствениците на модела. Ярък пример в това отношение е версията Hybrid 100 в гамата на новото поколение, която осигурява много по-лесен и достъпен път към електричеката мобилност. Тя е в състояние да покрива до 50% от градските пътувания в напълно електрически режим на движение без никакви притеснения и ограничения за автономния пробег и зареждането на акумулаторната батерия, осигурявайки възможност на клиентите да се насладят на плавното и динамично пътуване на електричество при едновременно намаляване на разходите и екологичния отпечатък.

Отивайки още по-далеч във високотехнологичните решения, за първи път при C3 инженерите на Citroën са използвали новаторската, уникална за марката система на окачването с прогресивни хидравлични елементи Progressive Hydraulic Cushions®, която се предлага стандартно при всички версии на модела. Тя допълва усещането за пълен комфорт, уют и защита, осигурен от обновените седалки Citroën Advanced Comfort и новата архитектура на арматурното табло C Zen Lounge, създадена да осигури още по-спокойна и комфортна атмосфера в интериора със своя изчистен стил, компактен волан и предимствата на Citroën Head-Up Display по отношение на комфорта и безопасността.

Усещането за комфорт и спокойствие е свързано и с фактори като лесния достъп до вътрешното пространство, както и с простора и функционалността на обемите в купето. Новият С3 бележи сериозен напредък и в двете области със своя увеличен клиренс и височина на каросерията, без да прави компромиси с важната в градски условия дължина на автомобила, която със своите 4,01 метра гарантира отлична практичност и маневреност. И разбира се, C3 разполага с цялото необходимо оборудване, за да превърне всяко пътуване в спокойно и зареждащо изживяване с модерни удобства като 3D онлайн навигацията с 10-инчов сензорен екран, автоматичната климатична инсталация и функциите за безжично зареждане и интеграция на приложенията на смартфона.

По този начин новият C3 успява да предложи оптимално съчетание от дизайн, комфорт и технологии, запазвайки своето извънредно привлекателно ценово позициониране. Така например, версията с 1,2-литров бензинов двигател с мощност 100 к.с. и ръчна предавателна кутия на новия C3, чиито доставки на крайни клиенти се очакват през лятото на 2024 година. На по-късен етап през годината, клиентите на марката ще могат да поръчат и хибридната версия със 100 к.с. на новия C3.

Цените на новия модел започват от 14 990 евро.

Лукс от Китай!