Шофьор от Асеновград рекорден брой пъти е “хващан” за наркотици без да е употребявал


14 Apr 2024

Своеобразният рекордьор по неверни положителни тестове за наркотици е шофьор от Асеновград, съобщава “NOVA”. Година и седем месеца! Толкова е оставен без кола Емил Узунов, докато три пъти чака три различни проби за наркотици да излязат. 

 

Това се случва, след като три пъти е “хващан” да шофира под въздействието на амфетамини, макар да не е употребил. Чистият резултат се доказва от кръвните проби, но за тях все още се чака немислимо дълго.

Емил Узунов разказва, че първият път чака четири месеца, после – четири месеца и половина, а третият път – осем месеца. Така за последните две години е без книжка над година и половина.

Оказва се, че шофьорът от Асеновград не е сядал зад волана под въздействието на амфетамини, както показвали полевите тестове. Оневиняват го пробите от взетите кръв и урина, но след неоправдано дълго чакане.

Младият човек категорично заявява, че е „за” превенцията, но призовава за по-бързо извършване на експертизите на заподозрените в нарушения, за да не се стига до абсурдни случаи като неговия.

Междувременно ВКС атакува наказателните промени, според които държавата може да отнема коли на шофьори, хванати да карат след употреба на алкохол или наркотици.

 

Лукс от Китай!