Първият електрически SUV на Maserati е вече в България

  • 4 снимки 4 снимки

15 Apr 2024

Първият в историята напълно електрически SUV модел на Maserati е вече в България. Grecalo Folgore е проектиран с технологии от пистата, като част от най-авангардните решения по модела са вдъхновени от Формула Е.

От 0 до 100 само за 4,1 секунди, Grecale Folgore е светкавично бързо, като достига 220 км/ч максимална скорост. Двумоторното задвижване осигурява максимална мощност от 550 к.с., а захранването на тези електромотори идва от голяма 105-кВтч батерия. С едно пълно зареждане на батерията електромобилът изминава до 550 км пробег в зависимост от условията и стила на шофиране. 

Смелият дизайн на Maserati прегръща електрическите иновации, като става вдъхновение за съвременна нова гама от цветове и материали. Напълно електрическо, но с точно толкова пространство, колкото може да се очаква от Grecale. В купето шофьорът и пасажерите могат да се радват на внимателно изработените детайли, докато се наслаждават на изключителната просторност на Grecale и пространството за краката отзад.  Изборът на нови колела Aero, специално разработени за Grecale Folgore, допринася за по-добра аеродинамика.

Засега италианският производител все още не е обявил стартовите цени на модела за България. 

Лукс от Китай!