Най-бързото в света? BMW М240i с 1500 коня на колелата

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

17 Apr 2024

„Най-бързото BMW в света.“ Това е част от заглавитеo на видеото на That Racing Channel, в което се представя BMW М240i с респектиращи характеристики, сред които 1500 к.с. на колелата. Те не идват от 8-литров W16 с четири турбини и произход Chiron, а от познатия 6-цилиндров редови B58. 

Познат и модифициран, макар че по думите нa човека представящ колата, са оставени и много серийни части, предимно свързани с горивната система. Турбината е нова, Precision 7480, която работи на 3,4 бара, но можела и още. Кубатурата е увеличена на 3,2 литра, благодарение на програмата на Visconti, а скоростите са подсилени от Pure Srivetrain Solutions. CSF колектор, списъкът със сменени и модифицирани части продължава.

Колко е бързо? 7,9 сек за четвърт миля и 175 мили в час терминална скорост или над 281 км/ч. Задвижването е на четирите колела, за разлика от Supra. Работят круиз контролът, системата за спазване на пътната лента, навигацията, колата определено е интересна и заслужава внимание.

Както и B58-мицата, която все по-често се спряга за моралния наследник на 2JZмотора на Toyota. Какво мислите по въпроса?

Лукс от Китай!