Отварят два нови паркинга под НДК с общо 500 места


22 Apr 2024

Общински съветници от София предлагат неизползвани в момента подземни паркинги при НДК да бъдат отворени за граждани. Това би облекчило значително паркирането в самия център на столицата. Излишно е да казваме, че да се намери място за паркиране около НДК е невъзможна мисия, особено вечер.

Идеята е кметът на София да преговаря с ръководството на НДК и Министерството на културата за безвъзмездното им предоставяне на общината.

Интересното е, че въпросните обекти, които по документи се водят паркинги, не се използват за това, а са дадени под наем – единият е на печатница, а другият изглежда е неизползван.

Двата паркинга са със значителни размери – 6 дка и 2,7 дка, съответно единият би могъл да поеме около 300 коли, твърдят общинските съветници, а другият – около 200.

Под НДК и в момента има голям паркинг с 1000 места, който струва 3 лв./час или 30 лв./денонощие. Вероятни и новите проектопаркинги ще бъдат платени на цената на синята зона или подобна сума, и ще могат да се използват от живеещите в квартала, които имат стикери за паркиране в района.

Източник: “Дневник

 

Лукс от Китай!