Година след премиерата на обновения Cayenne получаваме нов GTS

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

23 Apr 2024

Porsche представи новия Cayenne GTS в стандартна версия и вариант Coupe. Най-спортният вариант на модела по традиция не е най-мощният, но запазва класическия 4-литров туин турбо V8 без хибридни закачки. Сега голямото Porsche идва с 500 к.с. и 660 Нм (+40 к.с. и 40 Нм). Това не е единственото: 8-степенната автоматична скоростна кутия превключва по-бързо в режими Sport и Sport Plus. Окачването също е променено – предният мост е взет назаем от новото Turbo GT, а като цяло окачването е с 10 мм по-ниско в сравнение с останалите версии на модела. 

 

Списъкът с опциите е дълъг и включва стабилизираща система срещу накланяне, олекотяващ пакет, адаптивен заден спойлер и разположени централно ауспухови накрайници. Ако се спрете на последната опция ще получите само две тръби, докато стандартният вариант е с четири – по два в краищата.

Благодарение на тези промени ускорението до 100 км/ч е паднало с цели 0,1 секунди до 4,4. Максималната скорост е 275 км/ч.

Новият Cayenne GTS започва с цени от 138 хиляди евро. За сравнение Turbo E-Hybrid е с около 40 хиляди евро повече и има 739 к.с., а Cayenne S E-Hybrid идва с 519 к.с. срещу 117 хиляди евро.

Лукс от Китай!