Ново видео! Карахме най-технологичния и скъп модел в историята на Kia

  • 14 снимки на Kia EV9 14 снимки на Kia EV9

25 Apr 2024

На 16 март 2023 година Kia показа пред света EV9 - своя най-голям, технологичен и скъп автомобил на пазара. Семейната машина с три реда седалки е вече в България, а ние прекарахме известно време с нея. В новото ни видео можете да видите всичко най-интересно за флагмана на корейците - дизайн, функционалност, пробег, динамика и всичко, което искате да знаете за модела.

Припомняме, че EV9 се базира на платформата E-GMP (Electric Global Modular Platform), която се използва още от модели като Hyundai Ioniq 5 и Ioniq 6, както и от Kia EV6 и Genesis GV60. Мощността е до 380 к.с., a 99.8-кВтч батерия осигурява пробег с едно зареждане до 563 км по WLTP. Зареждането с електрическа енергия за допълнителни 249 км става за само 15 минути.

Как се усеща на пътя? Комфортна ли е кабината? Колко километра изминава в действителност? Отговорите на тези и наистина много други въпроси можете да намерите в новото ни видео. Приятно гледане!

А видеото достига до вас благодарение на подкрепата на нашите приятели от Photomate.еu, специалистите по соларни инвертори и решения за съхранение на енергия. Кликнете на оранжевия текст тук или на скрийншота горе и се запознайте с техните качествени предложения.

Лукс от Китай!