Не е за вярване на колко километра е този единствен по рода си екземпляр

  • Галерия от 15 снимки с Aston Martin V8 Vantage Галерия от 15 снимки с Aston Martin V8 Vantage

28 Apr 2024

Колата от снимките тук е Aston Martin V8 Vantage, произведен през 2006 г. Ако погледнете табелките по него ще видите, че е лимитирана версия, направена ръчно само в един екземпляр за BLP's WORLD.

В момента оранжевият джентълмен се продава в Германия. Собственикът му търси точно 29 900 евро. Той всъщност е вторият притежател на колата, за която определено има какво да се каже, защото изобщо не е това, което човек би очаквал от подобна машина.

Когато чуете от собственика, че продаваната от него кола е лимитирана версия, при това 1/1, предполагате, че колата е прекарала голяма част от живота си в гараж. Но тук нещата са на другия полюс.

Този V8 Vantage е изминал досега 513 921 км! Това прави средно по 28 551 км всяка година. Ако маслото и консумативите са сменяни на 8 хил. км излиза, че Aston-ът е бил в сервиза 64 пъти…

И тук идва ново 20. Колата е със сменен преди 35 000 км двигател. Не е ясно от обявата какъв е пробегът на „новият“ мотор.

Иначе двигателят е атмосферен 4,3-литров V8 (AJ37) с 385 к.с. и 409 Нм максимален въртящ момент. Този мотор е сглобен във фабриката на Aston Martin в Кьолн, Германия и е използван в годините, когато Ford бе собственик на британската марка. В момента V8 двигателите в колите на Aston Martin са от Mercedes-AMG и се правят в Афалтербах.

Още снимки може да разгледате в галерията най-горе.

Лукс от Китай!