Това е визията на Skoda за бъдещето на моторния спорт

  • 3 снимки 3 снимки

02 May 2024

С новия си концепт Enyaq RS Race, Skoda проучва възможности за устойчивост в моторните спортове, като същевременно повишава емоционалната привлекателност на марката. Това се казва в съобщение до медиите, изпратено от чехите по повод машината, която виждате на снимките.

Издигайки ДНК-то на моторните спортове на Skoda на следващото ниво, Enyaq RS Race се отличава с агресивен дизайн, подчертан от масивно задно крило. Тази концепция предлага прозрения за това как технологията на моторните спортове може да помогне за ускоряване на преминаването към динамично и устойчиво автомобилно бъдеще.

„Устойчивостта е крайъгълен камък в стратегията на Skoda Motorsport. Още през 2021 г. се впуснахме в царството на електрическите рали автомобили с Skoda Fabia RE-X1. Прозренията и експертизата, които придобихме от това, са включени в уникалната нова Skoda Enyaq RS Race. Този завладяващ автомобил доказва, че моторните спортове, които са дълбоко вградени в ДНK-то на Шкода, не само засилват емоционалното въздействие на марката, но също така допринасят с ценен опит и технологии за предстоящите пътни модели на Skoda,“ коментира Михал Храбанек, ръководител на Skoda Motorsport

Enyaq RS Race е базиран на Skoda Enyaq Coupé RS. Оборудван със задвижване на всички колела, новият концепт демонстрира широкия обхват от възможности, предлагани от модулната платформа MEB на Volkswagen Group по отношение на производителността. 

Лукс от Китай!