Присвоени паркоместа пред блок в столичния “Люлин”, стигна се до стрелба


07 May 2024

Докато социалните мрежи горят от темата за увеличаването на велоалеите в центъра на София за сметка на местата за паркиране, едва ли е много изненадващо, че в квартал “Люлин” направо стрелят, без да питат. Репортаж на bTV показва, че в столичния квартал директно е възможно да стрелят с въздушна пушка по колата ти, ако паркираш на място, което някой “местен” си е присвоил.

Чупенето на чистачки и оставянето на бележки вече е мил спомен от миналото. Сега се стреля директно по колата.

Пострадалото Clio е паркирано пред блок 789 на място, което не е частно, общинско или каквото и да е друго, разказва Ивайло Колегов, собственик на колата. При това той е паркирал само за десет минути. Когато се връща, намира колата “застреляна”. Наглият стрелец не се е спрял дори от наличието на детско столче в автомобила.

Хора от квартала разказват пред bTV, че въпросните паркоместа са разчертани от живущи в блока, но това не ги прави тяхна собственост. Просто са присвоени.

По-тревожното е, че потърпевшият не е срещнал особена отзивчивост от полицията и очаква, че случаят няма да бъде разкрит.

За съжаление липсата на достатъчно места за паркиране спрямо големият брой автомобили в столицата водят до все по-фрапиращи случаи, включително със смърт при инцидент отпреди три месеца.

 

Лукс от Китай!