Не са само 'баварци' - полицаите получиха и VW Golf комби със 190 к.с.

  • 2 снимки 2 снимки

05 Jun 2024

Вчера ви съобщихме за новите патрулни автомобили на полицията, известна част от които са BMW M340i с почти 400 к.с. Основната част от новите автомобили обаче са Volkswagen Golf 8 комби, като вчера бяха предадени ключовете на 51 от общо 200 предвидени такива машини. Сделката е финансирана от фонда за пътна безопасност на МВР.

Доставката е извършена от консорциум между Порше БГ, официален вносител на Volkswagen в България, и компанията, отговорна за допълнителното специализирано оборудване на новите патрулни автомобили – Авто Инженеринг Холдинг Груп ЕООД. Двете дружества са дългогодишни партньори с множество успешно реализирани проекти за доставка на специализирани автомобили в страната и чужбина.

Поръчката е за общо 200 броя Volkswagen Golf Variant с бензинов двигател 2.0 TSI с мощност 190 к.с., като доставка ще се извършва поетапно в следващите месеци. Golf безспорно е един от емблематичните за марката модели, който тази година отбелязва 50-тата си годишнина. От създаването си през 1974 г. до момента моделът е предпочетен от над 37 млн. потребители по цял свят и се налага като еталон за качество и технологичност в компактния сегмент.

Новите Volkswagen Golf Variant са предназначени за обезпечаване работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол по първокласни пътища с интензивен трафик. Автомобилите са и първите, обозначени по новия стандарт за патрулни автомобили на МВР.

Най-добрият в класа си?