Новото BMW M135 е хот хеч от старата школа

  • 12 снимки 12 снимки

05 Jun 2024

BMW представи четвърто поколение на Серия 1, която в нашите очи е по-скоро един задълбочен фейслифт на предишната "единица". Платформата е същата, но пък топ версията е сериозно преработена. Вече няма M135i, а М135 - i-ката остава в историята.

Под капака е 2-литров бензинов мотор с турбокомпресор, който произвежда 296 к.с. в пазарите от ЕС и 312 к.с. извън тях. Тягата достига до четирите колела посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия и xDrive система. Моделът се оборудва серийно с адаптивно М окачване и спортно кормилно управление. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 4,9 секунди.

При екстериора топ версията се разпознава по бъбрековидната решетка с хоризонтални пластини, М корпусите на външните огледала и четирите ауспухови накрайника. Освен това ексклузивно за BMW M135 xDrive се предлага пакет M Technology със специфични компоненти на окачването, мерки за повишаване на якостта на каросерията и за олекотяване на конструкцията, M Compound спирачна система и 19-инчови ковани алуминиеви джанти. 

Първото Revuelto в България!