Road Adventures for Bikers събра над 400 мото приключенци на среща в Сърница

  • 11 снимки 11 снимки

13 Jun 2024

София, (13 юли 2024 г.) – Над 400 мото пътешественици (200 регистрирани участници и още толкова посетители) се събраха на брега на яз. Доспат, в Сърница в първите дни на юни за третата годишна среща на Road Adventures for Bikers, най-голямата мото приключенска общност в България. Събитието, организирано от информационния портал за мото туризъм Meteo-Ride, предложи на участниците и посетителите тест райдове на множество модели мотоциклети, вълнуващи мото лекции и разкази за пътешествия, както и възможността да създадат нови познанства и да се насладят на спиращи дъха родопски гледки.

Тест райдове на най-новите модели мотоциклети

Един от основните акценти на срещата бяха тест райдовете на най-новите туристически и мото приключенски модели мотоциклети за 2024 г., представени от традиционни партньори на Meteo-Ride, както и от нови участници. Посетителите имаха възможност да тестват 11 различни мотоциклета, включително хитовия BMW R1300 GS, офроуд ориентирания BMW F 900 GS, Suzuki GSX-S 1000 GX, емблематичния V-Strom 800DE, CFMOTO 450 MT, CFMOTO 700MT, CFMOTO 800MT, Aprilia Tuareg 660, Moto Guzzi V100 Stelvio, Interseptor 650 и Royal Enfield Himalayan 450, който направи дебют за България по време на събитието.

Вдъхновяващи мото лекции и разкази за пътешествия

Освен тест райдовете, програмата на срещата включваше и вълнуващи мото лекции и разкази за пътешествия. Виолета Иванова, първата жена, обиколила света с Harley-Davidson, бе водеща на мотоприключенските презентации Overland Adventures. Димитър Анастасов разказа за своето пътуване в Аляска, а Веселина Ставилеци и Стефан Слабов споделиха впечатленията си от мото пътешествието си до Тунис. Ваня Игнатова, известна като Shopkinya on a motorcycle, пренесе публиката в студената, но красива и екстремна Исландия. Цветан Христов, Bulgarian On A Bike, се включи на живо от Иран, разказвайки за своето пътуване към Малайзия и подготовката си за прекосяване на Китай.

Офроуд маршрут и викторина

В събота сутрин KHL Moto Travel поведе група мото ентусиасти на офроуд маршрут над Сърница. Шестима от тях бяха предварително определени чрез жребий и получиха възможност да карат 6 BMW-та, осигурени от KHL Moto Travel. Забавленията започнаха още в петък с викторина с въпроси от култовите мото трасета и проходи в България и Европа, а най-любознателните и най-големите късметлии си тръгнаха с подаръци, предоставени от водещи мото магазини за мото приключенския куиз и за томболата, с която започна партито в събота вечер.
Тридневната среща Road Adventures for Bikers 2024 г. надмина всички очаквания, превръщайки се в грандиозно мото събитие, изпълнено с незабравими моменти и неповторими емоции за любителите на двуколесните машини.

Много по-добра от предишната?