Grande Panda - новият глобален играч на FIAT

  • 3 изображения Grande Panda 3 изображения Grande Panda

16 Jun 2024

Grande Panda е първият нов продукт в семейството на FIAT и ще бъде последван от пускането на нов автомобил всяка година до 2027 г. Новият набор от модели е проектиран да завладее улиците на света и да завърши гамата на марката. Иновативният подход на FIAT е да създава автомобили на глобалната многоенергийна платформа STLA Smart, която работи във всеки регион по света. Това ще позволи на марката да създава много различни превозни средства и да отговаря на нуждите на клиентите по целия свят. Проектиран в Италия в Centro Stile в Торино, FIAT Grande Panda се откроява от другите автомобили от B- сегмента с уникалната си компактност с дължина само 3,99 метра (под средната за сегмента 4,06 м) и се отличава с изчистени линии и добре организирано пространство благодарение на компактния си обем. Новият модел на FIAT може да превозва до петима души и е идеален за комфортно семейно движение в съвременната градска мобилност. С цел да предаде сила и уникалност, пространството изглежда здраво и структурирано. Клиновидният и динамичен дизайн на каросерията е подчертан от ясно изразените профилни линии. Grande Panda е замислен да изведе марката в бъдещето с иновативно и интелигентно използване на пространството, готина индивидуалност и изненадващи характеристики.

Новият FIAT Grande Panda идва със специален външен вид - фина комбинация от структурирани линии, меки и солидни повърхности, които подчертават здравите калници. В допълнение, италианското усещане в новия FIAT Grande Panda незабавно изпъква благодарение на неговия емблематичен италиански дизайн, синоним на красота. Компактният автомобил ще се предлага с ярки цветове на корпуса, един от които ще бъде жълт. Предната част разполага с компактен размер с отличителна нова индивидуалност. Прецизните ортогонални линии обгръщат прогресивна квадратна мрежа, която създава силен, елегантен външен вид, генерирайки пунктуация от пиксели от центъра на лъскавата черна горна решетка до фаровете. Наличието на предпазна плоча в долната централна част на бронята допринася за подчертаване на SUV излъчването, докато фаровете, съставени от опалови кубчета, отразяват прозорците на фасадите на фабриката Lingotto. Освен това, наред с уникалния светлинен подпис, дневните светлини (DRL) се превръщат в индикатори и осветяват някои от кубовете, които се появяват като хоризонтални пиксели, подредени в шахматна дъска.


 
Отстрани, силуетът на FIAT Grande Panda напомня за силата на Panda от 80-те години, с неговата неоспорима, самоуверена привлекателност, осигурена от динамичното отделение за пътници.Клиновидната форма на каросерията и кабината е добре оформена и подсилена още повече от наклонените багажници на покрива, които се движат отгоре към задната част на купето.В знак на почит към класическата Panda 4x4, буквите Panda са изумителни - отпечатани с триизмерен барелеф на вратите, те отразяват околната среда и оживяват долната част на страната. Освен това, безпогрешният наклон на ъгловото съотношение спрямо вертикалния обем на задната част се възпроизвежда от здравата „C“ колона. За да се създаде кристален ефект, черното квадратно лого е свързано с графиката на пътническото отделение, създавайки поразителен ефект, при който четирите букви FIAT се превръщат в четири ленти, които обикалят около автомобила. Задната част също се отличава със смел характер благодарение на изпъкналите калници, наклона на прозорците, цялостното оформление на задното стъкло, стоповете и плъзгачите, които придават на FIAT Grande Panda защитен и стабилен външен вид и здраво стъпване на земята. Обемът е увеличен благодарение на интегрирането на лъскава черна рамка с триизмерните букви на Panda - дизайнерска почит към оригиналната Panda. И накрая, за да поддържат темата за геометрията от 80-те, съчетана с футуристичен стил, 17“ диамантени алуминиеви джанти са подсилени от завладяващ, стилизиран X дизайн.Със специален и нов дизайнерски език, FIAT Grande Panda оформя бъдещето сега. Това е част от стремежа на марката да предостави на клиентите по целия свят уникален автомобил, който изразява всичките си ценности чрез своя отличителен дизайн.

Много по-добра от предишната?