Ремонт край Сарафово изненада пътуващите към морето


17 Jun 2024

Преди няколко дни е започнал изненадващ ремонт на пътя Сарафово - Бургас, който допълнително втежнява трафика в района в и без това натоварения летен сезон. Това е участък, по който се движи основната част от потока в посока курортите на юг. 

Ремонтът е в участъка между пътния възел тип "тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк. Причината за започването на рехабилитацията в летния сезон е, че "сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата" обявиха от община Бургас.

"Следващият понеделник най-късно започва асфалтирането на пътя, а след това ще се прехвърлим на другото плътно, където ремонтите са по-сериозни и не сме убедени, че пътното плътно би издържало целия сезон," коментира шефът на дирекция „Строителство“ към Община Бургас, Димитър Бакалов. "Ако ремонтът се прави през октомври, влизаме в дъждовния период, което значително ще забави изпълнението."

„Водачите могат да използват алтернативен маршрут за тези коли, които пътуват от Сарафово към центъра на града. Могат да използват локалното плътно на северния обход, а тези, които идват от автомагистрала „Тракия“, имат възможност да минат през пътен възел Българово – Камено и Братово“, каза началникът на „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Бургас главен инспектор Пламен Николов.

Целият ремонт се очаква да продължи около месец и половина.

Много по-добра от предишната?