Toyota София изгражда втора соларна система


24 Jun 2024

ТМ Ауто, оторизиран дилър и сервиз на Toyota в София, България и част от Inchcape Group, водещ независим глобален автомобилен дистрибутор, изгражда поредна иновативна соларна система за добиване на зелена енергия у нас. Нашата цел е да допринесем за устойчивото развитие на обществото, на нашите служители, партньори и акционери. Ние се стремим да помогнем за подобряване на мобилността за всички, като подкрепяме икономическия растеж и същевременно даваме нашия собствен принос за справяне с изменението на климата.

След като през август 2023 г. Inchcape пусна в експлоатация иновативна фотоволтаична инсталация на покрива на дилърството на Toyota – ТМ Ауто Запад на бул. Сливница 570, 10 месеца по-късно компанията отново доказва своята социална отговорност, като инвестира и във второ съоръжение - този път на дилърството ТМ Ауто Изток на бул. Цариградско шосе 163.

Новото съоръжение е въведено в експлоатация през май тази година и е с мощност 98.4 kWp. Състои се от 238 соларни панела. Очакваното годишно производство на енергия е 104 MWh, като 78 MWh ще бъдат използвани за нуждите на дилърството, а останалите ще бъдат отдавани към мрежата, което ще даде възможност и на други бизнеси и домакинства да използват зелена енергия.

Новата соларна система се очаква да спести 32t CO2 емисии на годишна база. А двата фотоволтаични парка заедно ще спестяват цели 168t CO2 емисии годишно.

Нашият ангажимент е да продължим да инвестираме за по-добро и по-чисто бъдеще, както и да продължим да надграждаме нашата социална отговорност и приноса ни към нашето общество.

 

Много по-добра от предишната?