Volvo размисли: връща комбитата V60 и V90


24 Jun 2024

Комбитата Volvo V60 и V90 отново ще бъдат достъпни за клиентите в Обединеното кралство от следващия месец, а скоро може да се завърнат и на други пазари. Моделите бяха спрени във Великобритания миналата година на фона на относително слаби продажби, но шведската компания казва, че е получила много сериозна обратна връзка в защита на двата автомобила. Това е довело до решението те да бъдат върнати в шоурумите.

Volvo ще започне да приема отново поръчки за V60 и V90 в UK още следващия месец. Същото обаче не може да се каже за еквивалентните седани S60 и S90, които бяха спряни съвсем наскоро. Настоящите комбита на Volvo са на пазара от 2016 и 2018 г. (V90 и V60 респективно), което означава, че не е далеч моментът, в който те ще бъдат спрени окончателно. 

В изявление, публикувано до Autocar, говорител на Volvo казва: „Премахнахме V60 и V90 от продажба в Обединеното кралство миналия август на фона на спадащ апетит за комби автомобили. Въпреки че това остава дългосрочна тенденция, ние видяхме възраждане на нашите продукти през последните месеци и решихме да въведем отново V60 и V90 в нашето портфолио в Обединеното кралство в отговор на това. Ще започнем да приемаме поръчки следващия месец.”

Volvo добавя в официално изявление: „Когато работим в бързо развиваща се индустрия, ние непрекъснато преоценяваме нашето продуктово портфолио, за да гарантираме, че имаме правилния микс, с който да обслужваме всички наши клиенти. Като част от този процес, не е необичайно за нас да премахнем определени модели или деривати от продажба и да ги пуснем отново по-късно.”

Най-достъпният пикап у нас?