Новият Bentley Continental GT Speed няма W12 мотор

  • 5 снимки 5 снимки

26 Jun 2024

Още един автомобил, който можехме да причислим към "старата школа", отиде в историята. Bentley Continental с въздесъщия 12-цилиндров двигател вече не съществува. Наследникът му се задвижва от хибриден битурбо V8. 

779 к.с. - това е максималната мощност на 4-литровия хибрид. Хибридната система на Bentley е подобна на други плъгини на Volkswagen Group от висок клас, като новото Porsche Panamera, Cayenne Turbo и Lamborghini Urus SE. Разполага с 25,9-киловатчаса батерия, монтирана отзад, която захранва електрически мотор, поставен между 4-литровия V8 и осемстепенна трансмисия с двоен съединител.

Сам по себе си, електромоторът е в състояние да развие 187,4 к.с. и се използва основно за осигуряване на „запълване на въртящия момент“ при ниски обороти на двигателя и за гладко превключване на предавките. Разбира се, моторът може също така да задвижва колата независимо от ДВГ до скорост от 140 км/ч, а пробегът е около 80 километра при по-щадящо каране. Ускорението от място до 100 км/ч става за под 3,5 секунди при натискане на газта докрай.

Много по-добра от предишната?