Затварят 'Опълченска' за дълъг ремонт

  • 1 снимка на Опълченска 1 снимка на Опълченска

04 Jul 2024

На 16 юли започва разширяването на столичната улица "Опълченска", съобщи директорът на дирекция "Транспорт" в Столична община Иван Николов пред БНР. Той обясни, че строежът включва трасето от бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров". "Ще бъде с бус ленти, изцяло се реконструира и ще бъде затворено за дълъг период. Започва на 16 юли със затваряне на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска", надмоството съоръжение ще бъде затворено. Това ще бъде първият етап. Ще има и голяма реорганизация на градския транспорт", обясни Николов.

По думите му по регулация страничните терени са отредени за разширение на бул. "Опълченска", като всяко платно за движение ще бъде с по три ленти, една от които ще бъде за градския транспорт.

Разширяването на "Опълченска" ще се извърши от консорциум с водеща компания "Трейс груп", а стойността на договора е близо 12,2 млн. лв. без ДДС. Контрактът предвижда строителството да се извърши за до 225 календарни дни след откриването на строителната площадка.  

Иван Николов посочи още, че предстои работа и по бул. "Копенхаген", който трябва да стигна до ж.к. "Младост" 3.

"Много важно е тази година да започнем и с реконструкцията на бул. "Мария Луиза". От надлеза до ул. "Козлодуй" трябва да бъде реновирано цялото трасе, да се сложи гумена подложка по трамвайното трасе", каза директорът в Столична община.

Предстои ремонт и на трамвайното трасе по бул. "Ал. Стамболийски" от трамвайно ухо "Западен парк" до бул. "Константин Величков". "Освен трасето, там ще се ремонтират и тротоарите", посочи той.

Текст: СЕГА

Много по-добра от предишната?