Honda Prelude се завръща в Европа!

  • 4 снимки 4 снимки

09 Jul 2024

Honda Prelude, един от най-емблематичните модели на японската марка в близкото минало, се завръща на европейския пазар след дългогодишно отсъствие. Първото поколение на Prelude бе представено през 1978 година и бързо се утвърди като спортно купе, което съчетава елегантен дизайн с динамични характеристики. През годините моделът претърпя няколко обновления, като последното поколение беше произвеждано до 2001 година. Сега, повече от две десетилетия по-късно, Honda Prelude се завръща, носейки със себе си съвременни технологии и свеж дизайн.

Първоначално изненадващото съобщение за завръщането на Prelude беше направено през октомври 2023 година на изложението Tokyo Mobility Show, където беше показан атрактивен концептуален модел. Първоначално се смяташе, че стилното купе ще бъде изцяло електрическо, но всъщност то се оказва хибрид. 

Моделът от шесто поколение се проектира както за пазарите с ляв, така и за тези с десен волан. Ще бъде интересно да видим какво ще бъде задвижването на автомобила. Говори се, че Prelude ще получи хибридната система на Civic Hybrid, което би означавало 200 к.с. от бензинов мотор и два електрически мотора.

Най-достъпният пикап у нас?